Coen de Radder
Al ruim 35 jaar ben ik als fysiotherapeut geïnteresseerd in het bewegingsapparaat van de mens. Het onderzoeken en behandelen van mensen blijf ik boeiend vinden, ik doe het tot op de dag van vandaag met heel veel plezier.

Door mijn jarenlange werkzaamheden als fysiotherapeut in het ziekenhuis heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen van patiënten na een operatie. Ik begeleidde de revalidatie van patiënten met een grote diversiteit aan schouderoperaties, maar deed natuurlijk ook de fysiotherapie na operaties aan knieën en heupen. In onze praktijk in de Kapelstraat zie ik nog steeds veel patiënten na operaties. Daarnaast komt hier een grote groep patiënten met of zonder verwijzing van de huisarts. Wat ik in het ziekenhuis altijd zeer heb gewaardeerd is de goede samenwerking en het contact met de medisch specialisten; de lijnen waren kort en dat is prettig werken. Gelukkig is er ook nu nog steeds met een aantal specialisten goed en regelmatig overleg. Ik ben BIG geregistreerd en ingeschreven bij het Centraal Register van het KNGF.

Jaren geleden is mijn belangstelling voor schouderklachten ontstaan door een wekelijks terugkerend spreekuur met orthopeed Dr. E. Zwart destijds werkzaam in het Meander Medisch Centrum, locatie Baarn. Hij behandelde toen een grote verscheidenheid aan orthopedische ziektebeelden, waarbij we samen patiënten onderzochten en bespraken. Mijn belangstelling voor met name de grote groep schouderklachten groeide door dit gezamenlijke orthopedische onderzoek, in sommige gevallen ondersteund met MRI beelden, het bijwonen van schouderoperaties en zeker ook door eigen literatuurstudie naar de verschillende schouderziektebeelden. In de loop van de jaren heb ik een eigen onderzoek en behandelbeleid ontwikkeld, waarbij schouderaandoeningen snel herkend worden en de behandeling daarop aangepast.

Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik met veel plezier en inzet betrokken bij het werk als oudste in een kerkelijke gemeente in Baarn. We wonen in Baarn, hebben 4 grote volwassen kinderen en 5 kleinkinderen.

 

 

Piet van der Bas
Mijn opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Groningen heb ik in 2011 afgerond. Inmiddels ben ik dus alweer geruime tijd aan het werk als fysiotherapeut in de eerstelijn. Mijn kennis heb ik in de afgelopen jaren uitgebreid middels het volgen van opleidingen en trainingen. Schouderrevalidatie, knierevalidatie, medische trainingstherapie, cardiovasculair risicomanagement en bewegen met diabetes. Recent ben ik ook afgestudeerd aan de SOMT University of Physiotherapy aan de master Manuele Therapie.

Naast mijn werk in de eerstelijn heb ik ook gewerkt in het St. Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn op de afdeling Sportsclinics. Hier deed ik met name Fysiotherapeutisch Diagnostisch Onderzoek (FDO) bij patiënten met knie- en schouderklachten. Dit was op aanvraag van de orthopeed of de sportarts. Deze directe (multidisciplinaire) samenwerking gaf dat we het beste behandelplan op maat voor de patiënt konden opstellen.

In de jaren dat ik aan het werk ben, heb ik mij met name gespecialiseerd op de schouder, de knie en verdere orthopedische revalidatie. Naast de scholingen en studies hiervoor, merk ik in de praktijk dat er vaak een relatie ligt met de verdere beweegketen. De Master Manuele Therapie geeft een goede aanvulling hierop. Zo kijk ik niet alleen lokaal, maar ook in de gehele beweegketen of hier dysfuncties zijn wat het herstel kan belemmeren. Ik ben dan ook van mening dat een gedegen onderzoek erg belangrijk is om samen met de patiënten tot een goed resultaat te komen.

In mijn behandelwijze behandel ik veelal middels therapie op de behandelbank, om het probleem (lokaal) te verhelpen, vervolgens wordt de therapie uitgebouwd met specifieke oefeningen om het gewenste (sport-/beweeg-) niveau weer te behalen of ter preventie van recidief. De meeste recentste kennis van wetenschappelijk onderzoek probeer ik hier zoveel mogelijk in toe te passen. Persoonlijke aandacht en een individueel op maat behandelplan vind ik erg belangrijk in de (fysiotherapeutische) zorg. Om kwaliteit van zorg te blijven garanderen ben ik ook lid van het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en van het Centraal Kwaliteits Register (CKR) van de Fysiotherapie en de Manuele therapie.

Naast mijn werk in de fysiotherapie sport ik graag (voetbal, hardlopen, squash) en breng ik graag tijd door met familie en vrienden.

 

BIG nummer: 19914141404                       AGB-code: 04118565                       Praktijk AGB-code: 04013048