specialist schouder, schouderfysiotherapie, manuele therapie, schouderoperatie, knieoperatie

Bij orthopedische revalidatie begeleiden wij u bij het herstel van uw klachten aan spieren of gewrichten. Dit kan zijn in het traject voor een operatie, na een operatie (post-operatief) of indien er geen operatie (conservatief) nodig is.

Voor operatie:
Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken geven aan dat een goede voorbereiding op een operatie een beter effect geeft na de operatie. U hersteld sneller en beter. Zo is het raadzaam indien er een operatie gepland staat, om hierover contact met ons op te nemen. Zo kunnen we samen met u kijken of dit ook in uw geval zo is.

Na operatie:
Bent u geopereerd aan de heup, knie, schouder, elleboog of enkel dan is fysiotherapie nadien noodzakelijk om u weer geheel fit te krijgen. De gewrichtsmobiliteit en de spierkracht moeten weer opgebouwd worden voordat u de dagelijkse activiteiten, uw werk of uw sportactiviteiten weer kunt hervatten. Onze expertise ligt met name bij deze revalidaties. Nadat het gewricht weer optimaal beweegt en belastbaar is zal de revalidatie zich verder richten op de opbouw van spierfunctie en stabiliteit. Fysiotherapie-Baarn beschikt over een ingerichte oefenzaal, waar we met name zo functioneel mogelijk aan deze doelen kunnen werken. Er wordt steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van de fysiotherapie na de revalidatie. Deze resultaten en inzichten passen wij toe in het behandelplan. Bent u na de operatie nog niet in de gelegenheid om naar onze praktijk te komen, bieden wij u ook fysiotherapie aan huis aan.

Indicaties Orthopedische revalidatie:
– Heupoperaties (totale heupprothese (THP), CAM leasie, labrum repair).
– Knieoperaties (totale knieprothese (TKP), Hemi knieprothese, Tibia kop osteotomie (TKO), Voorstekruisband (VKB) reconstructie, Meniscectomie, Meniscopexie, MPFL reconstructie)
– Schouderoperaties (cuff repair, labrum repair, bicepspees tenodese/tenotomie, prothese, neerplastiek, sub-acriomiale decompressie)

Staat uw operatie hier niet tussen, neemt u gerust contact met ons op dan kunnen we beoordelen of wij u de best beschikbare zorg kunnen bieden.

Geen operatie:
In veel gevallen van de klachten aan de heup, knie, schouder, elleboog of enkel is een operatie (gelukkig) niet nodig. Onderzoek wijst steeds meer uit dat fysiotherapie effectief is om (zonder operatie) goed te herstellen van blessures aan de schouder, heup, knie, enkel of elleboog. Wij doen uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van de klachten, vervolgens stellen wij een persoonlijk behandelplan op om de klachten te verhelpen. Zo kunt u in veel gevallen zonder operatie weer zonder pijn uw dagelijkse activiteiten uitvoeren.

Indicaties:
– Artrose
– Peesklachten (tendinitis, tendinose, tendinopathie)
– Barbotage schouder
– Spierklachten (overbelasting, gespannen spieren, ruptuur, verrekking)
– Kraakbeenklachten
– Meniscusklachten
– Kniebanden (kruisbanden, binnenband, buitenband)
– Gewricht stijfheid