Schouderklachten Baarn Second Opinion

Heeft u (langere periode) klachten aan de schouder en komt u niet tot een oplossing. Dan kunt u zich aanmelden voor een Second opinion.

Wat houdt de Second opinion in:
De schouder is een complex gewricht, waarbij het optimale beweeggedrag ook afhankelijk is van de functie van andere gewrichten. Klachten in de schouder kunnen dus soms ook ontstaan als gevolg van een afwijkend beweeggedrag in de nek,bovenrug, schouderblad, sleutelbeen. In deze gevallen is dit niet zichtbaar op een MRI scan of Echografie.

Ondanks dat deze klachten niet in beeld te vatten zijn, kunnen ze wel pijn of vermindering van functie veroorzaken. In een Second opinion proberen wij middels een goed onderzoek de oorzaak van de (aanhoudende) klachten te vinden. Vandaar uit dan ook te verklaren waarom de klachten zich niet herstellen. Indien fysiotherapie en/of manuele therapie hiervoor de beste behandelmethode blijkt te zijn, stellen we samen een behandelplan op.

Blijkt fysiotherapie en/of manuele therapie bij u klacht niet de oplossing te zijn, bespreken wij met u de verdere mogelijkheden en adviseren wij u wat een raadzame vervolg stap is.

Een Second Opinion heeft niet het doel om van koers te wijzigen. Het kan ook juist bevestigen dat u de juiste stappen zet voor het herstel.

Wilt een afspraak maken voor een Second Opinion of heeft u er een vraag over, kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen.